κόκκινο φως ακμήςκόκκινο φως ακμής

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

5 σπιτικές θεραπείες για την ορμονική ακμή

από τον Andres Jimenez | 02 Σεπτεμβρίου 2022
Πάσχετε από ορμονική ακμή; Αν ναι, δεν είσαι μόνος. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από ορμονική ακμή κάθε χρόνο. Τα καλά νέα είναι ότι πολλά σπιτικές θεραπείες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αυτής της πάθησης.
Σε αυτό το blog post, θα συζητήσουμε πέντε από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για την ορμονική ακμή στο σπίτι. Θα μιλήσουμε επίσης για το πώς εφαρμόζεται κάθε θεραπεία και τι είδους αποτελέσματα μπορείτε να περιμένετε. Έτσι, αν ψάχνετε για έναν φυσικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε την ορμονική ακμή σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Τι να περιμένετε από τα ορμονικά φάρμακα για την ακμή στο σπίτι;

κόκκινο φως ακμής
Σπιτικές θεραπείες για την ορμονική ακμή μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δουν μια δραματική βελτίωση στο δέρμα τους μετά τη χρήση μιας οικιακής θεραπείας, ενώ άλλοι μπορεί να δουν μόνο μια μικρή αλλαγή. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι θεραπείες στο σπίτι μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή και μήνες για να δώσουν αποτελέσματα. Η υπομονή είναι το κλειδί όταν χρησιμοποιείτε οικιακές θεραπείες για τη θεραπεία της ορμονικής ακμής.
Τώρα που συζητήσαμε τι μπορείτε να περιμένετε από τις οικιακές θεραπείες για την ορμονική ακμή, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Μηλόξυδο

Ένα δημοφιλές σπιτικό φάρμακο για την ορμονική ακμή είναι το μηλόξυδο. Αυτό το φυσικό συστατικό είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ακμής.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, απλώς εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα μηλόξυδου σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό μία ή δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Λάδι Δέντρου Τσαγιού

Το έλαιο δέντρου τσαγιού είναι ένα άλλο δημοφιλές σπιτικό φάρμακο για την ορμονική ακμή. Αυτό το φυσικό λάδι έχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που το καθιστούν αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακμής.
Για να εφαρμόσετε αυτό το φάρμακο, απλώς εφαρμόστε μερικές σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή. Απλώστε το προϊόν στο πρόσωπό σας και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να το κάνετε μία ή δύο φορές την ημέρα.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα άλλο δημοφιλές σπιτικό φάρμακο για την ορμονική ακμή. Αυτό το φυσικό συστατικό περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και της ακμής.
Για να εφαρμόσετε αυτή τη θεραπεία, ακολουθήστε αυτά τα βήματα: απλώς βυθίστε ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού σε ζεστό νερό για περίπου τρία λεπτά. Αφαιρέστε το φακελάκι του τσαγιού και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή. Αφού σκληρύνει το εποξειδικό, στραγγίστε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι. Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό μία ή δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Αλόη

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που μπορεί να λειτουργήσει ως α ορός περιποίησης δέρματος και χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία μιας ποικιλίας δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής.
Για αυτήν την σπιτική θεραπεία, πάρτε μια μικρή ποσότητα τζελ αλόης βέρα και εφαρμόστε την στην πληγείσα περιοχή. Απλώστε το προϊόν ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, φροντίζοντας να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό για να το ξεπλύνετε εντελώς. Για τα μεγαλύτερα αποτελέσματα, κάντε το μία ή δύο φορές την ημέρα.

Διατροφή και Άσκηση

κόκκινο φως ακμής

Το πέμπτο και το τελευταίοl σπιτική θεραπεία για την ορμονική ακμή είναι να βεβαιωθείτε ότι τρώτε υγιεινή διατροφή και ασκείτε τακτικά. Η κατανάλωση μιας δίαιτας που είναι πλούσια σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονικών επιπέδων και στη μείωση της ακμής. Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονικών επιπέδων και στη μείωση του στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ακμή. Επομένως, φροντίστε να τρώτε σωστά και να κάνετε πολλές ασκήσεις εάν θέλετε να καθαρίσετε την ορμονική σας ακμή!
Ορίστε το! Πέντε σπιτικές θεραπείες για την ορμονική ακμή που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σήμερα. Θυμηθείτε, τα αποτελέσματα θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, επομένως να είστε υπομονετικοί και συνεπείς με τη θεραπεία που έχετε επιλέξει. Και, αν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που ελπίζετε, μη διστάσετε να δοκιμάσετε ένα άλλο. Με μια μικρή δοκιμή και λάθος, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μια σπιτική θεραπεία που λειτουργεί για εσάς!

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave