θεραπεία ακμής με κόκκινο φωςθεραπεία ακμής με κόκκινο φως

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Ακμή, εξηγείται

από τον Andres Jimenez | 11 Σεπτεμβρίου 2022
Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Μπορεί να προκαλέσει σωματική και συναισθηματική δυσφορία και για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε τι είναι η ακμή, τους διαφορετικούς τύπους ακμής και πώς να μειώσετε τα ξεσπάσματα ακμής. Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα το δέρμα σας και να πάρετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το σχέδιο θεραπείας της ακμής σας!

Τι είναι η ακμή;

Είναι μια κατάσταση του δέρματος που εμφανίζεται όταν οι θύλακες των τριχών φράσσονται με λάδι και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα φραγμένα ωοθυλάκια μπορεί στη συνέχεια να φλεγμονωθούν ή να μολυνθούν, οδηγώντας σε σπυράκια, μαύρα στίγματα, λευκά στίγματα ή κύστεις. Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, την πλάτη, τους ώμους και τους βραχίονες.
θεραπεία ακμής με κόκκινο φως

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακμής:

Μαύρα Στίγματα

Μικρά εξογκώματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος. Προκαλούνται από φραγμένους πόρους που είναι γεμάτοι με λάδι και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα μαύρα στίγματα δεν είναι συνήθως επώδυνα αλλά μπορεί να είναι αντιαισθητικά.

Whiteheads

Επίσης τα σπυράκια που σχηματίζονται στην επιφάνεια του δέρματος. Διαφέρουν από τα μαύρα στίγματα στο ότι είναι γεμάτα πύον. Τα λευκά στίγματα μπορεί να είναι επώδυνα και συχνά θεωρούνται πιο σοβαρά από τα μαύρα στίγματα.

Σπυράκια

Είναι μικρά, κόκκινα εξογκώματα που εμφανίζονται όταν τα τριχοθυλάκια φλεγμονώνονται ή μολύνονται. Τα σπυράκια μπορεί να είναι πολύ επώδυνα και μπορεί να οδηγήσουν σε ουλές.

Κύστες

Μεγάλα εξογκώματα γεμάτα πύον που εμφανίζονται βαθιά μέσα στο δέρμα. Οι κύστεις μπορεί να είναι πολύ επώδυνες και μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες ουλές.
θεραπεία ακμής με κόκκινο φως

Αιτίες Ακμής:

  • Οι ορμονικές αλλαγές, όπως αυτές που συμβαίνουν κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση, μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις.
  • Ορισμένα φάρμακα, όπως τα στεροειδή, τα αντισυλληπτικά χάπια και ορισμένα αντιψυχωσικά φάρμακα, μπορεί επίσης να είναι αιτία.
  • Τα λιπαρά ή λιπαρά καλλυντικά μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε σπασίματα.
  • Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα ξεσπάσματα.

Πώς να αποτρέψετε την ακμή:

Ενώ η ακμή συνδέεται συχνότερα με τους εφήβους, η ακμή μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ακμής, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών, της διατροφής και της γενετικής.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ακμής ή για να την αντιμετωπίσετε εάν εμφανιστεί. Το να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό καθαριστικό και φροντίστε να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο. Η απολέπιση του δέρματός σας σε τακτική βάση μπορεί επίσης να βοηθήσει αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να φράξουν τους πόρους.
Εκτός από το να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας και μην πιέζετε ή πιέζετε τα σπυράκια. Η υγιεινή διατροφή και η αρκετή άσκηση μπορούν επίσης να βοηθήσουν με τη μείωση των επιπέδων στρες. Εάν το αναπτύξετε, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να το ξεκαθαρίσετε. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Θεραπείες Ακμής

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες που μπορούν να είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία αυτής της πάθησης του δέρματος. Τα πιο κοινά φάρμακα είναι τοπικές κρέμες και τζελ που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και να στεγνώσουν το υπερβολικό λίπος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί επίσης να συνταγογραφηθούν αντιβιοτικά.
Εάν έχετε σοβαρή ακμή, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει θεραπεία με λέιζερ ή ισοτρετινοΐνη (Accutane). Η ισοτρετινοΐνη είναι ένα ισχυρό φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη ακόμη και των πιο επίμονων περιπτώσεων. Ωστόσο, μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση.
Η θεραπεία με φως είναι μια σχετικά νέα θεραπεία και δεν υπάρχει μεγάλη έρευνα για την αποτελεσματικότητά της. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι χρήσιμο στη μείωση του αριθμού των σπασμών.
καλύτερη θεραπεία ακμής με κόκκινο φως
Η ακμή μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό και ενοχλητικό πρόβλημα, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αυτή την πάθηση του δέρματος και υπάρχει μια σειρά από αποτελεσματικές θεραπείες διαθέσιμες. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν ανησυχείτε για το δέρμα σας και μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια εάν τη χρειάζεστε.

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave