καλύτερη θεραπεία φωτός ακμήςκαλύτερη θεραπεία φωτός ακμής

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Η κυστική ακμή, εξηγείται

από τον Andres Jimenez | 12 Ιουνίου 2022
Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανώς σκέφτεστε την ακμή ως ένα πρόβλημα που επηρεάζει μόνο τους εφήβους. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ακμή μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών. Ένας τύπος ακμής που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός είναι η κυστική ακμή.
Τι είναι λοιπόν η κυστική ακμή και τι μπορεί να γίνει για την αντιμετώπισή της; Σε αυτό το blog post, θα απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις και σε πολλά άλλα!
φωτοθεραπεία ακμής

Τι είναι η Κυστική Ακμή

Η κυστική ακμή είναι ένας τύπος ακμής που σχηματίζεται όταν αναπτύσσονται κύστεις, ή μικροί σάκοι γεμάτοι με πύον, στο δέρμα. Αυτές οι κύστεις μπορεί να είναι πολύ μεγάλες και επώδυνες και συχνά αφήνουν πίσω τους ουλές.
Η κυστική ακμή είναι πιο συχνή σε έφηβους και νεαρούς άνδρες, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει γυναίκες και κορίτσια όλων των ηλικιών.
φωτοθεραπεία ακμής

Αιτίες κυστικής ακμής

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της κυστικής ακμής. Οι ορμονικές αλλαγές, όπως αυτές που συμβαίνουν κατά την εφηβεία ή την εγκυμοσύνη, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα και να οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους.
Ορισμένα φάρμακα, όπως τα στεροειδή και το λίθιο, μπορούν επίσης να προκαλέσουν κυστική ακμή. Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η κυστική ακμή μπορεί να είναι κληρονομική.

Θεραπείες κυστικής ακμής

Υπάρχουν μια σειρά από διαθέσιμες επιλογές θεραπείας για την κυστική ακμή. Η καλύτερη πορεία δράσης θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα της ακμής σας και τη γενική υγεία σας.
Σε ήπιες περιπτώσεις, φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή το σαλικυλικό οξύ, μπορεί να είναι αρκετά για να καθαρίσουν το δέρμα. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά ή ρετινοειδή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κυστική ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση.
Κάποιες έρευνες το προτείνουν θεραπεία με μπλε φως μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την κυστική ακμή. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί φως για να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και μπορεί να γίνει στο γραφείο ενός δερματολόγου ή στο σπίτι με Συσκευή θεραπείας με μπλε φως.

Πώς να αποτρέψετε την κυστική ακμή

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την ανάπτυξη κυστικής ακμής.
  • Αποφύγετε τα ερεθίσματα που μπορούν να προκαλέσουν κυστική ακμή, όπως ορισμένα φάρμακα και ορμονικές αλλαγές.
  • Διατηρήστε το δέρμα σας καθαρό πλένοντας δύο φορές την ημέρα με ένα ήπιο σαπούνι ή καθαριστικό. Φροντίστε να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο.
  • Μην μαζεύετε και μην πιέζετε τα σπυράκια σας. Αυτό μπορεί να τα επιδεινώσει και να οδηγήσει σε ουλές.
φωτοθεραπεία ακμής
Εάν ανησυχείτε για την κυστική ακμή ή εάν οι θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή δεν έχουν αποτέλεσμα, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη θεραπεία για τις ατομικές σας ανάγκες.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave