ορμονική ακμήορμονική ακμή

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Ορμονική ακμή, εξηγείται

από την Έλενα Σίμονς | 15 Ιουνίου 2022
Ορμονικό ακμή είναι ένας τύπος ακμής που προκαλείται από αλλαγές στις ορμόνες σας. Η ορμονική ακμή μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε.
Σε αυτό το blog post, θα συζητήσουμε τι είναι η ορμονική ακμή, τι την προκαλεί και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε. Θα συζητήσουμε επίσης πώς μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση ορμονικής ακμής από την αρχή!
φωτοθεραπεία για ορμονική ακμή

Ορμονική Ακμή, Τα Βασικά

Λοιπόν, τι είναι η ορμονική ακμή; Η ορμονική ακμή είναι ένας τύπος ακμής που εμφανίζεται όταν οι ορμόνες σας είναι ανισορροπημένες.

Ορμονικές Αιτίες Ακμής

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ορμονική ακμή.

Εφηβεία

Η εφηβεία είναι μια από τις πιο συνηθισμένες περιόδους για τους ανθρώπους που εμφανίζουν ορμονική ακμή. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την εφηβεία, οι ορμόνες σας αλλάζουν και προσαρμόζονται στο νέο σας σώμα.

Αντισυλληπτικά Χάπια

Μια άλλη κοινή αιτία ορμονικής ακμής είναι τα αντισυλληπτικά χάπια. Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να προκαλέσουν την ανισορροπία των ορμονών σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (pcos)

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει ορμονική ακμή. Το PCOS είναι μια ορμονική ανισορροπία που μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να παράγει υπερβολική ποσότητα της ορμόνης τεστοστερόνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής σμήγματος, το οποίο μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να οδηγήσει σε εξάρσεις.

Στρες

Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει ορμονική ακμή. Όταν είστε αγχωμένοι, το σώμα σας παράγει την ορμόνη κορτιζόλη. Η κορτιζόλη μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος, το οποίο μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να οδηγήσει σε εξάρσεις.

Ορμονικές Θεραπείες Ακμής

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης της ορμονικής ακμής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο.
φωτοθεραπεία για ορμονική ακμή

Τοπικές Θεραπείες

Ένας τρόπος αντιμετώπισης της ορμονικής ακμής είναι με τοπικές θεραπείες. Αυτές είναι θεραπείες που εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα σας. Οι τοπικές θεραπείες για την ορμονική ακμή μπορεί να περιλαμβάνουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, σαλικυλικό οξύ, ρετινοειδή και πολλά άλλα.

Στοματικές Θεραπείες

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης της ορμονικής ακμής είναι με θεραπείες από το στόμα. Οι από του στόματος θεραπείες λαμβάνονται από το στόμα και μπορεί να περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά χάπια και σπιρονολακτόνη.

Θεραπεία με μπλε φως

Θεραπεία με μπλε φως είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί το μπλε φως για να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Υπάρχουν συσκευές θεραπείας με μπλε φως που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι ή μπορείτε να πάτε σε δερματολόγο για επαγγελματικές θεραπείες.

Θεραπείες Laser

Οι θεραπείες με λέιζερ είναι μια άλλη επιλογή για τη θεραπεία της ορμονικής ακμής. Οι θεραπείες με λέιζερ λειτουργούν στοχεύοντας και καταστρέφοντας τους σμηγματογόνους αδένες που παράγουν σμήγμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας λαδιού που παράγεται, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σπασμών.

Πρόληψη Ορμονικής Ακμής

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα ορμονικής ακμής.

Διατηρήστε μια Υγιεινή Διατροφή

Ένας τρόπος για την πρόληψη της ορμονικής ακμής είναι η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής. Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών σας και να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης εξανθημάτων.
φωτοθεραπεία για ορμονική ακμή

Διαχειριστείτε Τα Επίπεδα Άγχους

Ένας άλλος τρόπος για την πρόληψη της ορμονικής ακμής είναι η διαχείριση των επιπέδων άγχους σας. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία των ορμονών σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να διαχειριστείτε τα επίπεδα του άγχους σας μέσω της άσκησης, των τεχνικών χαλάρωσης και πολλά άλλα.
Ελπίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση ιστολογίου σας βοήθησε να κατανοήσετε περισσότερα για την ορμονική ακμή! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε! Ευχαριστώ για την ανάγνωση! 

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave