πρόληψη της ορμονικής ακμήςπρόληψη της ορμονικής ακμής

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Φως θεραπεία για ορμονική ακμή

από τον Andres Jimenez | 26 Αυγούστου 2022

Εάν είστε ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν από ορμονική ακμή, ξέρετε πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι να βρείτε μια θεραπεία που να λειτουργεί. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία μπορεί να είναι ακριβά και μερικές φορές έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Υπάρχουν, ωστόσο, μια σειρά από σπιτικές θεραπείες για ορμονική ακμή που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα σας χωρίς σκληρές χημικές ουσίες ή ακριβές θεραπείες.

πρόληψη της ορμονικής ακμής

Σε αυτό το blog post, θα συζητήσουμε τι προκαλεί την ορμονική ακμή και τέσσερα διαφορετικά σπιτικές θεραπείες για την ορμονική ακμή, καθώς και τα αντίστοιχα οφέλη τους.

Τι είναι η ορμονική ακμή;

Η ορμονική ακμή προκαλείται από μια ανισορροπία στα ορμονικά επίπεδα του σώματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η εφηβεία, το άγχος, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS). Όταν τα ορμονικά επίπεδα είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να προκαλέσει υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή.

Ορμονικές θεραπείες ακμής στο σπίτι

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες για την ορμονική ακμή που μπορείτε να δοκιμάσετε για να καθαρίσετε το δέρμα σας.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ένα δημοφιλές σπιτικό φάρμακο για την ορμονική ακμή. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες βοηθούν στην εξόντωση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή, ενώ η όξινη φύση του βοηθά στην απολέπιση του δέρματος και στην απόφραξη των πόρων. Για να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο ως σπιτική θεραπεία για την ορμονική ακμή, απλώς ανακατέψτε ένα μέρος μηλόξυδο με δύο μέρη νερό και εφαρμόστε το στο δέρμα με ένα βαμβάκι.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα άλλο δημοφιλές σπιτικό φάρμακο για ορμονική ακμή. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος, ενώ τα αντιοξειδωτικά του βοηθούν στην προστασία του δέρματος από βλάβες. Για να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι ως σπιτική θεραπεία για την ορμονική ακμή, απλώς φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, απλώστε το στο δέρμα με ένα βαμβάκι.

Μέλι

Το μέλι είναι ένα δημοφιλές σπιτικό φάρμακο για την ορμονική ακμή λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Το μέλι μπορεί να βοηθήσει να σκοτωθούν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και να μειώσουν την ερυθρότητα και το πρήξιμο. Για να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως σπιτική θεραπεία για την ορμονική ακμή, απλά εφαρμόστε το στο δέρμα με ένα βαμβάκι.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα δημοφιλές σπιτικό φάρμακο για την ορμονική ακμή λόγω της όξινης φύσης του. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος και να αποφράξει τους πόρους. Για να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού ως σπιτική θεραπεία για την ορμονική ακμή, απλά εφαρμόστε τον στο δέρμα με ένα βαμβάκι.

Υπάρχουν μια σειρά από σπιτικές θεραπείες για την ορμονική ακμή που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα σας χωρίς σκληρές χημικές ουσίες ή δαπανηρές θεραπείες. Δοκιμάστε μία ή όλες αυτές τις σπιτικές θεραπείες για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς!

Φως θεραπεία για την ακμή

πρόληψη της ορμονικής ακμής

Μία από τις πιο πρόσφατες σπιτικές θεραπείες για την ορμονική ακμή είναι φωτοθεραπεία. Η φωτοθεραπεία χρησιμοποιεί το μπλε φως για να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της ορμονικής ακμής. Το ραβδί θεραπείας με μπλε φως της SolaWave είναι μια εξαιρετική επιλογή για φωτοθεραπεία στο σπίτι.

Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς κρατήστε το Ράβδος SolaWave κοντά στο δέρμα για δύο λεπτά την ημέρα. Το μπλε φως θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη θεραπεία φωτός σε συνδυασμό με άλλες οικιακές θεραπείες για την ορμονική ακμή για να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave