ολόσωμη θεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετάολόσωμη θεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετά

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Φωτοθεραπεία για έκζεμα

από τον Andres Jimenez | 12 Σεπτεμβρίου 2022
Σε αυτό το blog post, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τη φωτοθεραπεία για το έκζεμα. Θα απαντήσουμε σε κοινές ερωτήσεις όπως τι είναι η φωτοθεραπεία και πώς λειτουργεί, και θα μιλήσουμε για τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του εκζέματος.
ολόσωμη θεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετά

Τι είναι η Φωτοθεραπεία;

Φωτοθεραπεία, γνωστή και ως φωτοθεραπεία, είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί φως για να βελτιώσει την εμφάνιση και την υγεία του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος. Η φωτοθεραπεία περιλαμβάνει την έκθεση του δέρματος σε ορισμένους τύπους φωτός. Αυτό το φως βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας, μειώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. 

Τι να περιμένω με τη φωτοθεραπεία;

Κατά τη διάρκεια της φωτοθεραπείας, το φως θα κατευθυνθεί στις πληγείσες περιοχές του δέρματός σας. Κάθε συνεδρία διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα, συνήθως όχι περισσότερο από 30 λεπτά. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζεται να κάνουν συνεδρίες φωτοθεραπείας τρεις φορές την εβδομάδα για αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να δουν αποτελέσματα.
Μπορεί να εμφανίσετε κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια της φωτοθεραπείας, όπως ξηροδερμία, κνησμό ή κοκκίνισμα του δέρματος. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως ήπιες και υποχωρούν από μόνες τους. Εάν έχετε πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ο γιατρός σας μπορεί να προσαρμόσει το σχέδιο θεραπείας σας.

Ποια είναι τα οφέλη της φωτοθεραπείας;

Η φωτοθεραπεία είναι μια ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία που έχει λίγες παρενέργειες. Μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το έκζεμα.

Τυπικά οφέλη

  1. Ασφαλές και ανώδυνο
  2. Λίγες παρενέργειες
  3. Μειώνει τη φλεγμονή και τον κνησμό
  4. Μπορεί να μειώσει τις εξάρσεις
  5. Αποκαταστήστε τη φυσική λειτουργία φραγμού του δέρματος

 ολόσωμη θεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετά

Συναισθηματικά Οφέλη

Βοηθήστε τους ασθενείς να αισθάνονται πιο άνετα στο δικό τους δέρμα
Βοηθήστε τους ασθενείς να μειώσουν την αμηχανία
Εάν σκέφτεστε τη φωτοθεραπεία για το έκζεμά σας, φροντίστε να συζητήσετε τα πιθανά οφέλη και τους κινδύνους με το γιατρό σας.

Τι είναι το έκζεμα;

Το έκζεμα είναι μια κοινή δερματική πάθηση που προκαλεί το δέρμα ξηρό, φαγούρα και φλεγμονή. Μπορεί να είναι πολύ άβολο και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενείς λοιμώξεις. Δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, αλλά υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων.

Πώς βοηθά η φωτοθεραπεία στην αντιμετώπιση του εκζέματος;

Η φωτοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του εκζέματος μειώνοντας τη φλεγμονή και επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης. Το φως από το συσκευή φωτοθεραπείας βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη μείωση του αριθμού των φλεγμονωδών κυττάρων στο δέρμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων, όπως:
  1. Ξηρότητα
  2. Ερυθρότητα
  3. Κνησμός

Πώς συγκρίνεται η φωτοθεραπεία με άλλες θεραπείες εκζέματος;

Υπάρχει μια ποικιλία θεραπειών για το έκζεμα και η φωτοθεραπεία είναι μόνο μία επιλογή. Άλλες κοινές θεραπείες περιλαμβάνουν:

Τοπικά στεροειδή

Η πιο κοινή θεραπεία για το έκζεμα. Συνήθως χρησιμοποιούνται για ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις εκζέματος και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές. Ωστόσο, μπορεί να έχουν και κάποιες παρενέργειες, όπως λέπτυνση του δέρματος.

Από του στόματος στεροειδή

Συνήθως χρησιμοποιείται για πιο σοβαρές περιπτώσεις εκζέματος. Μπορεί να είναι αποτελεσματικά, αλλά μπορεί επίσης να έχουν κάποιες σοβαρές παρενέργειες, όπως αύξηση βάρους, υψηλή αρτηριακή πίεση και οστεοπόρωση.

Αντιισταμινικά

Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον κνησμό που σχετίζεται με το έκζεμα. Ωστόσο, μπορούν επίσης να προκαλέσουν υπνηλία.

Ανοσορυθμιστές

Ένας νεότερος τύπος θεραπείας εκζέματος. Λειτουργούν καταστέλλοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα με σοβαρό έκζεμα. Ωστόσο, μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο λοιμώξεων.
Η φωτοθεραπεία θεωρείται γενικά ασφαλέστερη από τα τοπικά στεροειδή, τα από του στόματος στεροειδή και τους ανοσοτροποποιητές. Επιπλέον, είναι συχνά εξίσου αποτελεσματικό με αυτές τις άλλες θεραπείες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό για να βρείτε την καλύτερη θεραπεία για εσάς.
θεραπεία με κόκκινο φως εικόνες πριν και μετά
Το έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος που μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές θεραπείας και η φωτοθεραπεία είναι μόνο μία από αυτές. Εάν σκέφτεστε τη φωτοθεραπεία για το έκζεμά σας, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για να μάθετε εάν είναι η σωστή θεραπεία για εσάς.

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave

Σχετικά Άρθρα

θεραπεία με μπλε φως πριν και μετά

Έκζεμα, εξηγείται

από τον Andres Jimenez | 20 Αυγούστου 2022