ελαφριά θεραπεία περιποίησης δέρματοςελαφριά θεραπεία περιποίησης δέρματος

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Λειτουργεί η Light Therapy για όλες τις παθήσεις του δέρματος;

από τον Andres Jimenez | 26 Αυγούστου 2022
Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τη θεραπεία με φως και εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία όλων των δερματικών παθήσεων. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα ξεκαθαρίσουμε αυτή τη σύγχυση και θα σας παρέχουμε τα στοιχεία σχετικά με το φως για θεραπείες δέρματος. Θα συζητήσουμε τι είναι αυτή η θεραπεία, τους διαφορετικούς τύπους και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών διαταραχών.

Τι Είναι Η Φωτοθεραπεία;

Η φωτοθεραπεία, γνωστή και ως φωτοθεραπεία, είναι ένας τύπος θεραπείας που χρησιμοποιεί φως για τη βελτίωση των δερματικών παθήσεων. Το φως μπορεί να προέρχεται από τον ήλιο ή από τεχνητές πηγές, όπως λέιζερ, λαμπτήρες και LED.
φωτοθεραπεία

Τύποι Φωτοθεραπείας

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι:

Υπεριώδης

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) είναι μια μορφή θεραπείας φωτός που χρησιμοποιεί ακτινοβολία UV. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μια μορφή ενέργειας που προσπαθεί να ταιριάζει με την έξοδο από τον ήλιο.

Ορατό Φως

Είναι ένα είδος θεραπείας που χρησιμοποιεί κόκκινο, μπλε ή εγγύς υπέρυθρο φως για να θεραπεύσει δερματικά προβλήματα. Αυτό το είδος θεραπείας υποστηρίζεται ότι είναι λιγότερο σκληρό για το δέρμα από τη θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία.

Καταστάσεις Του Δέρματος

Η φωτοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεύει μια μεγάλη ποικιλία δερματικών παθήσεων. Μερικές από τις πιο κοινές καταστάσεις που ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία περιλαμβάνουν την ακμή, το έκζεμα και την ψωρίαση.
ελαφριά θεραπεία περιποίησης δέρματος

Ακμή

Είναι μια πάθηση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, νέους και ηλικιωμένους. Μπορεί να προκληθεί από διάφορα πράγματα, όπως ορμόνες, διατροφή και στρες. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες για την ακμή, συμπεριλαμβανομένων των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν επίσης ανακούφιση από φυσικές θεραπείες, όπως λάδι δέντρου τσαγιού ή χυμό λεμονιού. Φωτοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή βοηθώντας να σκοτωθούν τα βακτήρια που προκαλούν την πάθηση.

Εκζεμα

Το έκζεμα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ενόχληση. Το δέρμα είναι ξηρό, φαγούρα και μπορεί να εμφανίσει φουσκάλες και αιμορραγία. Δεν υπάρχει μια μοναδική θεραπεία για το έκζεμα, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στη διαχείριση των συμπτωμάτων.
έκζεμα φωτοθεραπείας
Η φωτοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με το έκζεμα και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.
Εάν έχετε έκζεμα, είναι σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Εφαρμόστε συχνά μια ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας και φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά. Μπορεί επίσης να θέλετε να αποφύγετε παράγοντες που προκαλούν έξαρση του εκζέματός σας, όπως σκληρά σαπούνια, απορρυπαντικά ή χημικά.

Ψωρίαση

Είναι μια δερματική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία κόκκινων, φολιδωτών μπαλωμάτων στο δέρμα. Είναι πιθανό τα μπαλώματα σας να προκαλούν φαγούρα και άβολα. Είναι μια χρόνια πάθηση, που σημαίνει ότι διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να θεραπευτεί πλήρως. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της ψωρίασης.
ελαφριά θεραπεία περιποίησης δέρματος
Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε το δέρμα σας εάν έχετε ψωρίαση. Εφαρμόστε λοσιόν τακτικά και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα στο σπίτι σας για να μην γίνει πολύ ξηρό το δέρμα σας. Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να επιδεινώσει την ψωρίασή σας, συμπεριλαμβανομένου του στρες, ορισμένων φαρμάκων ή λοιμώξεων.
Η θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με την ψωρίαση και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της εμφάνισης του δέρματός σας.
Συσκευές φωτοθεραπείας μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για διάφορες δερματικές παθήσεις. Μπορεί να βοηθήσει να σκοτωθούν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, να μειώσει τη φλεγμονή που σχετίζεται με το έκζεμα και να βελτιώσει την εμφάνιση της ψωρίασης. Εάν πάσχετε από μία από αυτές τις καταστάσεις, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.
Φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για το εάν η θεραπεία με φως είναι κατάλληλη για εσάς.
Ευχαριστούμε που το διαβάσατε!

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave