θεραπεία με κόκκινο φως στο σπίτιθεραπεία με κόκκινο φως στο σπίτι

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Φωτοθεραπεία: ένας ολοκληρωμένος οδηγός

από τον Andres Jimenez | 15 Σεπτεμβρίου 2022
Τι είναι η φωτοθεραπεία; Με απλά λόγια, είναι η χρήση φωτός για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων. Έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα και παραμένει μια σημαντική θεραπευτική επιλογή για πολλές δερματικές παθήσεις σήμερα. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα διερευνήσουμε όλες τις πτυχές αυτής της θεραπείας – από το ιστορικό της έως την τρέχουσα χρήση της στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων. Θα ρίξουμε επίσης μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, καθώς και στο σχετικό κόστος.

Φωτοθεραπεία

θεραπεία με κόκκινο φως στο σπίτι

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι η φωτοθεραπεία; Είναι η χρήση υπεριώδους (UV) φωτός για να βοηθήσει στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων. Οι τρεις τύποι υπεριώδους φωτός που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι οι UVA, UVB και UVC. Κάθε τύπος φωτός έχει διαφορετικά αποτελέσματα στο δέρμα, τα οποία θα συζητηθούν λεπτομερέστερα στη συνέχεια. Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει στο ιατρείο ή στο σπίτι με ειδικό εξοπλισμό.

Πρώτες Χρήσεις

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στο ιστορικό αυτής της θεραπείας. Μία από τις πρώτες καταγεγραμμένες χρήσεις της φωτοθεραπείας ήταν από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Θα εκθέσουν το δέρμα τους στον ήλιο για θεραπευτικά οφέλη. Στην πιο πρόσφατη ιστορία, η θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία άρχισε να χρησιμοποιείται στις αρχές του 1900 θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και η λεύκη.
Ο Niels Finsen ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε το Νόμπελ Ιατρικής για το έργο του στη φωτοθεραπεία. Ανακάλυψε ότι ορισμένα μήκη κύματος φωτός θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων. Ανέπτυξε επίσης την πρώτη ιατρική συσκευή, η οποία χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Ποιες καταστάσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της φωτοθεραπείας;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δερματικές παθήσεις που μπορούν να βοηθηθούν με αυτή τη θεραπεία. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις πιο ευέλικτες θεραπείες δέρματος που υπάρχουν. Μερικές από τις πιο κοινές παθήσεις περιλαμβάνουν το έκζεμα, την ψωρίαση, τη λεύκη και την ατοπική δερματίτιδα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ακμής, του ίκτερου και ορισμένων τύπων καρκίνου.
Η θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας και να θεραπεύσετε καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Εάν πιστεύετε ότι αυτός ο τύπος θεραπείας θα μπορούσε να είναι κατάλληλος για εσάς, μιλήστε με τον δερματολόγο σας για να δείτε εάν είναι μια επιλογή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τώρα που καλύψαμε τι είναι η φωτοθεραπεία και το ιστορικό της, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που σχετίζονται με αυτήν τη θεραπεία. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι είναι σχετικά ασφαλές όταν γίνεται υπό την επίβλεψη επαγγελματία γιατρού. Είναι επίσης μια μη επεμβατική θεραπεία με λίγες παρενέργειες. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας μεγάλης ποικιλίας δερματικών παθήσεων.
Το αρνητικό είναι ότι μπορεί να είναι ακριβό και μπορεί να μην καλύπτεται από ασφάλιση. Μπορεί επίσης να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να δείτε αποτελέσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι καθόλου αποτελεσματικό.
Εάν σκέφτεστε αυτή τη θεραπεία, φροντίστε να συζητήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα με τον δερματολόγο σας για να δείτε εάν είναι κατάλληλη για εσάς.

Δικαστικά Έξοδα

Το κόστος θα ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως το είδος της θεραπείας, τη σοβαρότητα της κατάστασής σας και πόσες συνεδρίες θα χρειαστείτε. Σε γενικές γραμμές, κάθε συνεδρία μπορεί να κοστίζει από 28,99 € έως 96,99 € .
θεραπεία με κόκκινο φως στο σπίτι

Συσκευές Στο Σπίτι

Αν και η φωτοθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για δερματικές παθήσεις εδώ και αιώνες, μόνο πρόσφατα οι συσκευές στο σπίτι έγιναν διαθέσιμες στο κοινό. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους ανθρώπους να περιποιούνται τον εαυτό τους με υπεριώδη ακτινοβολία στην άνεση του σπιτιού τους.
Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι είναι βολικό και εύκολο στη χρήση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να πάτε σε ιατρείο ή κλινική. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές είναι συνήθως πολύ οικονομικές από τη λήψη θεραπειών από έναν επαγγελματία.
Η φωτοθεραπεία μπορεί να είναι εξαιρετική τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας και θεραπεύστε καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να παλεύετε. Εάν πιστεύετε ότι αυτός ο τύπος θεραπείας θα μπορούσε να είναι κατάλληλος για εσάς, μιλήστε με το γιατρό σας για να δείτε εάν είναι μια επιλογή. 

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave

Σχετικά Άρθρα

καλύτερες συσκευές θεραπείας με κόκκινο φως

Φωτοθεραπεία, Εξήγηση

από τον Andres Jimenez | 14 Ιουλίου 2022