Θεραπεία με κόκκινο φως για τα σκοτεινά σημείαΘεραπεία με κόκκινο φως για τα σκοτεινά σημεία

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Θεραπεία με κόκκινο φως για τα σκοτεινά σημεία

από τον Andres Jimenez | 22 Σεπτεμβρίου 2022
Ρίχνεις μια ματιά στον καθρέφτη μια μέρα και παρατηρείς ένα ελαφρώς πιο σκούρο σημείο στο δέρμα σου εκεί που δεν υπήρχε ποτέ. Το καλύπτετε με μακιγιάζ και συνεχίζετε τη μέρα σας. Την επόμενη εβδομάδα θα παρατηρήσετε ότι είναι λίγο πιο σκούρο και χρειάζεστε περισσότερο concealer για να το συνδυάσετε με το υπόλοιπο δέρμα σας. Είστε καθ' οδόν για να έχετε ηλιακές κηλίδες γνωστές και ως υπερμελάγχρωση. Αυτές είναι κηλίδες που έχουν αναπτυχθεί στο δέρμα σας από το μούσκεμα στις ακτίνες του ήλιου χωρίς προστασία. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι αναπόφευκτα και όσο μεγαλώνετε θα αποκτάτε περισσότερα. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά υπάρχουν θεραπείες που θα μειώσουν αποτελεσματικά την εμφάνιση των ηλιακών κηλίδων στο δέρμα.

Τύποι υπερμελάγχρωσης (μαύρες κηλίδες)

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι μαύρων κηλίδων που μπορείτε να εμφανίσετε:
  • Μέλασμα
  • Ηλικιακά σημεία
  • Φλεγμονή

Μέλασμα

Το μέλασμα εντοπίζεται συνήθως σε έγκυες γυναίκες λόγω των ορμονικών αλλαγών που υφίστανται. Παρουσιάζεται ως σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο και στο στομάχι. Αυτή η πάθηση δεν είναι συγκεκριμένη για τις έγκυες γυναίκες, ο καθένας μπορεί να την πάρει, αλλά εντοπίζεται κυρίως σε γυναίκες και άτομα που έχουν πιο σκούρο δέρμα.

Ηλικιακά σημεία

Οι κηλίδες ηλικίας είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται, σημεία που παθαίνουν οι ηλικιωμένοι από χρόνια έκθεση στον ήλιο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Αυτές οι κηλίδες εμφανίζονται σαν σκούρες κηλίδες στα χέρια, το πρόσωπο και το κεφάλι.

Φλεγμονή

Η φλεγμονώδης υπερμελάγχρωση εμφανίζεται κυρίως σε άτομα με δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή η ακμή. Τα σημάδια εμφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο και το λαιμό και μπορεί να είναι φαγούρα και επώδυνα.

Τι είναι η θεραπεία με κόκκινο φως;

Θεραπεία με κόκκινο φως (RLT) είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί Φως LED για να λάμψει στο δέρμα και να αφυπνίσει τη δύναμη των μιτοχονδρίων που λειτουργούν ως γεννήτρια ενέργειας στο σώμα σας. Στη συνέχεια, τα μιτοχόνδρια μεταφέρουν αυτή την ενέργεια στα κύτταρα και τα κάνουν να εργαστούν πιο σκληρά για τη δημιουργία νέων κυττάρων και τη διόρθωση τυχόν κατεστραμμένων κυττάρων.

Πώς μπορεί η θεραπεία με κόκκινο φως να βοηθήσει με τα μαύρα στίγματα;

Η θεραπεία με κόκκινο φως για τις σκούρες κηλίδες χρησιμοποιεί μια δέσμη φωτός για να λάμψει στο πρόσωπο ή το σώμα και να δημιουργήσει αυτή τη μιτοχονδριακή αντίδραση που πυροδοτεί τα κύτταρα να αναπαράγουν νέα κύτταρα του δέρματος και να θεραπεύσουν το δέρμα. Όταν πηγαίνετε σε μια κλινική για να λάβετε αυτή τη θεραπεία, μπορεί να ζητήσετε από τον κλινικό να χρησιμοποιήσει μια ράβδο θεραπείας με κόκκινο φως, η οποία είναι μια φορητή συσκευή που εκπέμπει κόκκινο φως. Αυτή η ράβδος κόκκινου φωτός είναι αποτελεσματική όταν πιέζεται στο πρόσωπο σε συγκεκριμένες περιοχές για 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης των μαύρων κηλίδων.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω θεραπεία με κόκκινο φως στο σπίτι;

Λίγοι άνθρωποι μπορούν να περνούν κάθε μέρα πηγαίνοντας σε μια κλινική για να λάβουν θεραπεία θεραπείας με κόκκινο φως διάρκειας 15-20 λεπτών. Αυτός είναι ο λόγος που τα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι για λίγα λεπτά την ημέρα είναι τόσο δημοφιλή. Όσον αφορά τη χρήση φωτοθεραπείας για τα μαύρα στίγματα, δεν έχει σημασία πού το κάνετε, αρκεί να το χρησιμοποιείτε καθημερινά για να έχετε το μέγιστο όφελος. Για προϊόντα θεραπείας με κόκκινο φως στο σπίτι, μπορείτε να μιλήσετε με τον επαγγελματία υγείας ή τον επαγγελματία περιποίησης δέρματος και να λάβετε μερικές συστάσεις σχετικά με την καλύτερη ράβδο θεραπείας με κόκκινο φως στο σπίτι ή άλλους πομπούς κόκκινου φωτός που είναι αποτελεσματικοί. Όταν κοιτάζετε σκοτεινά σημεία σε περισσότερα από το πρόσωπό σας, μπορείτε να κοιτάξετε σε κόκκινα φώτα που μπορούν να στοιβάζονται και να χτυπούν πολλά μέρη του σώματος ταυτόχρονα. Η έρευνα δείχνει ότι η χρήση θεραπείας με κόκκινο φως για 10 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να μειώσει ορατά την εμφάνιση μαύρων κηλίδων και άλλων υπερμελάγχρωσης στο δέρμα σε μόλις 2 εβδομάδες.

Άλλα οφέλη της θεραπείας με κόκκινο φως

Αυτός ο τύπος θεραπείας έχει τόσα άλλα οφέλη πέρα ​​από τη μείωση των μαύρων κηλίδων. Το RLT μπορεί να μειώσει την ακμή και τη φλεγμονή του δέρματος και να μειώσει τις ρυτίδες. Μερικοί αθλητές ισχυρίζονται ότι η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί να μειώσει την περίοδο αποκατάστασης του σώματος μετά από μια έντονη προπόνηση.

Άλλα οφέλη του RLT περιλαμβάνουν:

  • πιο φωτεινή επιδερμίδα
  • μειωμένος μυϊκός πόνος
  • ανακούφιση από την αϋπνία
Είτε πηγαίνετε στο ιατρείο ενός δερματολόγου είτε χρησιμοποιείτε μια συσκευή στο σπίτι, η θεραπεία με κόκκινο φως έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων κάθε είδους. Δεν χρειάζεται πλέον να ζείτε με τα σκοτεινά μπαλώματα που εμφανίζονται στο πρόσωπο, το λαιμό και το κεφάλι σας. Με λίγα μόνο λεπτά κάθε μέρα, μπορείτε να είστε στο δρόμο σας για πιο λαμπερό, καθαρό και πιο νεανικό δέρμα.

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave