θεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετάθεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετά

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σκληρόδερμα

από τον Andres Jimenez | 13 Αυγούστου 2022
Το σκληρόδερμα είναι μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τους συνδετικούς ιστούς. Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, σκλήρυνση του δέρματος και προβλήματα με τα εσωτερικά όργανα. Δεν υπάρχει θεραπεία για το σκληρόδερμα, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε λεπτομερώς το σκληρόδερμα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διάγνωσης και θεραπείες. Θα αναφέρουμε επίσης 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σκληρόδερμα!

Πώς Παθαίνεις Σκληρόδερμα;

Δεν υπάρχει μία απάντηση σε αυτή την ερώτηση, καθώς το σκληρόδερμα μπορεί να αναπτυχθεί με διαφορετικούς τρόπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σκληρόδερμα προκαλείται από μόλυνση ή τραυματισμό. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας υποκείμενης αυτοάνοσης νόσου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να γεννηθούν με ένα γονίδιο που τους κάνει πιο πιθανό να αναπτύξουν σκληρόδερμα.

Ποια είναι τα συμπτώματα του Σκληροδέρματος;

Τα συμπτώματα του σκληροδερμίας μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Σκληρότητα και σύσφιξη του δέρματος
  • Ερυθρότητα και πρήξιμο του δέρματος
  • Το φαινόμενο Raynaud, το οποίο είναι μια κατάσταση που προκαλεί τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών να γίνονται χλωμά ή μπλε όταν κρυώνουν.
  • Πόνος στις αρθρώσεις
  • Δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή.
  • Προβλήματα με εσωτερικά όργανα, όπως τα νεφρά, η καρδιά ή οι πνεύμονες.
θεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετά

Πώς Γίνεται Η Διάγνωση Της Σκληροδερμίας;

Σκληρόδερμα Η διάγνωση γίνεται με βάση έναν συνδυασμό συμπτωμάτων, ιατρικού ιστορικού και εργαστηριακών εξετάσεων. Μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί φυσική εξέταση για να αναζητηθούν αλλαγές στο δέρμα και σε άλλους ιστούς. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο τεστ για τη διάγνωση του σκληροδέρματος, επομένως μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάγνωση.
θεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετά

Πώς Αντιμετωπίζεται Το Σκληρόδερμα;

Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων. Οι θεραπείες για το σκληρόδερμα ποικίλλουν ανάλογα με το άτομο και τη σοβαρότητα της νόσου. Μερικές κοινές θεραπείες περιλαμβάνουν:
  • Φάρμακα - Υπάρχει ένας αριθμός φαρμάκων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του σκληρόδερμα, συμπεριλαμβανομένων των κορτικοστεροειδών, των ανοσοκατασταλτικών και των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
  • Φωτοθεραπεία - Αυτό περιλαμβάνει έκθεση στο υπεριώδες φως ή άλλες μορφές φωτοθεραπείας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των δερματικών προβλημάτων που σχετίζονται με το σκληρόδερμα.
  • Φυσικοθεραπεία - Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του πόνου και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων.
  • Χειρουργική επέμβαση - Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της βλάβης στα εσωτερικά όργανα που προκαλούνται από σκληρόδερμα.

Θεραπεία φωτός για το σκληρόερμα

Η θεραπεία με φως είναι μια επιλογή θεραπείας για το σκληρόδερμα που περιλαμβάνει τη χρήση υπεριώδους (UV) φωτός για τη μείωση της φλεγμονής και της σκλήρυνσης του δέρματος. Η φωτοθεραπεία μπορεί να γίνει στο ιατρείο ή στο σπίτι με ειδική συσκευή υπεριώδους φωτός.
καλύτερη θεραπεία με κόκκινο φως πριν και μετά
Υπάρχουν αρκετά οφέλη της φωτοθεραπείας για το σκληρόδερμα.
  1. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος μειώνοντας την ερυθρότητα και το πρήξιμο.
  2. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και άλλων συμπτωμάτων.
  3. Είναι μια ασφαλής και μη επεμβατική επιλογή θεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση ή ενέσεις και είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν.
  4. Είναι προσιτό και εύκολο στην πρόσβαση. Η φωτοθεραπεία είναι επίσης μια σχετικά φθηνή θεραπευτική επιλογή, σε σύγκριση με ορισμένες από τις άλλες θεραπείες που είναι διαθέσιμες για το σκληρόδερμα.
Εάν σκέφτεστε τη θεραπεία με φως ως θεραπεία για το σκληρόδερμα, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν είναι η σωστή θεραπεία για εσάς και να σας καθοδηγήσουν για το πώς να τη χρησιμοποιήσετε καλύτερα.
Το σκληρόδερμα είναι μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, σκλήρυνση του δέρματος και προβλήματα με τα εσωτερικά όργανα. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το σκληρόδερμα, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Σε αυτό το ιστολόγιο, έχουμε συζητήσει λεπτομερώς το σκληρόδερμα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διάγνωσης και θεραπείας του.
Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει σκληρόδερμα, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για τις καλύτερες επιλογές θεραπείας.

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave

Σχετικά Άρθρα