ραβδί θεραπείας με μπλε φωςραβδί θεραπείας με μπλε φως

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Θεραπεία με μπλε φως, εξηγείται

από τον Andres Jimenez | 02 Μαρτίου 2022
Θεραπεία κόκκινου και μπλε φωτός έχουν απασχολήσει πολύ τον κόσμο της ομορφιάς τελευταία. Η θεραπεία με μπλε φως, ειδικότερα, συνιστάται συχνά σε άτομα που αντιμετωπίζουν παθήσεις που σχετίζονται με την ακμή και βλάβες από τον ήλιο. Τι είναι και τι κάνει; Σήμερα η ομάδα SolaWave έριξε μια πιο προσεκτική ματιά.

Θεραπεία με μπλε φως: Μια επισκόπηση

Μπορεί επίσης να είστε εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι το «μπλε φως» από τις οθόνες σας μπορεί να διακόψει τους κύκλους ύπνου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένας μη επεμβατικός εναλλακτικός τρόπος για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων που βρίσκονται πάνω ή ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και έχει δείξει ακόμη και κάποιες δυνατότητες στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος. Θεραπεία μπλε φωτός κυριολεκτικά περιλαμβάνει το λούσιμο του δέρματος σε αυτή τη συγκεκριμένη συχνότητα φωτός με ελεγχόμενο τρόπο, μέσω εφαρμογής στόχου.
θεραπεία με μπλε φως

Ιστορία της Θεραπείας Μπλε Φωτός

Θεραπεία με μπλε φως η έρευνα βρίσκεται υπό ανάπτυξη από τις αρχές του αιώνα, με το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας διαθέσιμης έρευνας να επιταχύνεται από τη δεκαετία του '90. Βασίζεται σε έναν ακόμη μεγάλο όγκο εργασίας γύρω από τη θεραπεία φωτός. 

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με μπλε φως;

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με μπλε φως? Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το δέρμα μπορεί να απορροφήσει και να ανταποκριθεί σε διαφορετικές συχνότητες φωτός με διαφορετικούς τρόπους. Ίσως γνωρίζετε τη ζημιά που μπορούν να κάνουν οι ακτίνες UV στο δέρμα. Το μπλε φως είναι ένα φιλικό όνομα για ένα διαφορετικό φάσμα φωτός, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της επούλωσης αντί της βλάβης των ιστών και λειτουργεί διεισδύοντας στην ίδια την επιφάνεια του δέρματος και ενεργώντας στις κυτταρικές δομές εκεί.
θεραπεία με μπλε φως για τις ρυτίδες

Σε τι χρησιμοποιείται η θεραπεία με μπλε φως;

Σε τι χρησιμοποιείται η θεραπεία με μπλε φως? Δείχνει μεγάλες δυνατότητες να βοηθήσει με μια μεγάλη ποικιλία δερματικών παθήσεων, αλλά ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένες κοινές ανησυχίες.

Θεραπεία με μπλε φως για την ακμή

Μπλε φως για την ακμή είναι ίσως η πιο κοινή χρήση της θεραπείας με μπλε φως σήμερα. Έχει αποδειχθεί ότι έχει αναγεννητικές ικανότητες του δέρματος, παράλληλα με τη δυνατότητα να καταπραΰνει την υπερπαραγωγή σμήγματος στους αδένες σας. Σε συνδυασμό με την ικανότητα να εξαφανίζει τα βακτήρια που σχηματίζουν ακμή, έχει πολύτιμη θέση σε κάθε θεραπεία ακμής. 

Θεραπεία με μπλε φως για τη ροδόχρου ακμή

Ενώ η θεραπεία με κόκκινο φως για ροδόχρου ακμή φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό, η προσθήκη γαλάζιου φωτός στο θεραπευτικό σχήμα σας μπορεί να έχει επιπλέον οφέλη. Φέρνει τις ίδιες ιδιότητες καταπολέμησης της ακμής στο τραπέζι, ηρεμώντας την υπερπαραγωγή σμήγματος που μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Έχει επίσης προταθεί ότι μπορεί να βοηθήσει τις επιφανειακές βλάβες από τη ροδόχρου ακμή να επουλωθούν γρηγορότερα. 

Θεραπεία μπλε φωτός για τις ρυτίδες

θεραπεία με μπλε φως για τις ρυτίδες
Η θεραπεία με μπλε φως δεν χρησιμοποιείται συνήθως για τις ρυτίδες. Αντίθετα, σας εξυπηρετεί καλύτερα κοιτάζοντας τη θεραπεία με κόκκινο φως, ή μια συνδυαστική συσκευή, για σκοπούς αντιγήρανσης. Ωστόσο, το μπλε φως έχει κάποιες δυνατότητες να βοηθήσει στην αποκατάσταση της βλάβης από τον ήλιο, η οποία μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση της γήρανσης του δέρματος.

Εχουν αναφερθεί Οφέλη της θεραπείας με μπλε φως?

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με μπλε φως? Έχουμε ήδη εξετάσει μερικά βασικά οφέλη του μπλε φωτός παραπάνω, αλλά ας βουτήξουμε στις ιδιότητες που την καθιστούν μια ισχυρή θεραπεία δέρματος σε μεγαλύτερο βάθος. 

Όφελος #1 - καρκίνος του δέρματος

Μακράν ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος είναι, φυσικά, η άσκηση ασφαλών συνηθειών στον ήλιο. Αλλά για όσους από εμάς αντιμετωπίζουμε ήδη διάγνωση καρκίνου του δέρματος, το μπλε φως μπορεί να παίξει ρόλο στη θεραπεία. Σε συνδυασμό με ένα ειδικό φωτοευαισθητοποιητικό φάρμακο, μπορεί να βοηθήσει στην εξόντωση των καρκινικών κυττάρων χωρίς βλάβη στα γύρω υγιή κύτταρα. Περιττό να πούμε ότι εάν αυτό ακούγεται σαν θεραπεία για εσάς, θα πρέπει πάντα να γίνεται κάτω από το μάτι ενός γιατρού. Ένα οικιακό μπλε φως για συσκευή προσώπου δεν θα βοηθήσει σε αυτήν την πτυχή.

Όφελος #2 - Μη επεμβατικό

Ένα από τα πράγματα που κάνει τη θεραπεία με μπλε φως τόσο ελκυστική είναι ότι λειτουργεί μη επεμβατικά, χωρίς την ανάγκη για μεγάλο χρόνο διακοπής λειτουργίας ή ειδική προετοιμασία και μακρά ανάκαμψη. Αυτό του δίνει φανταστικές δυνατότητες ως θεραπεία.

Εισαγωγή στο SolaWave

θεραπεία με μπλε φως για τις ρυτίδες
Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε θεραπεία μπλε φωτός στο σπίτι? Η SolaWave είναι περήφανη που προσφέρει μια σειρά από συναρπαστικές εναλλακτικές θεραπείας φωτός στο σπίτι που μπορείτε να δοκιμάσετε για καλύτερο δέρμα. Εάν ελπίζετε να αξιοποιήσετε κάποιες από τις δυνατότητες πλεονεκτήματα της θεραπείας με μπλε φωςαπό την άνεση του καναπέ σας, γιατί να μην πάρετε την ομάδα SolaWave σήμερα;

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave