φυσική θεραπεία υπερμελάγχρωσηςφυσική θεραπεία υπερμελάγχρωσης

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Υπερμελάγχρωση, Επεξήγηση

από την Έλενα Σίμονς | 08 Φεβρουαρίου 2022

Υπερμελάγχρωση είναι ένας ιατρικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει σκούρες κηλίδες ή κηλίδες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος. Μπορεί να έχει τόσο ιατρικό όσο και μη ιατρικό υπόβαθρο, αλλά, γενικά, αυτά τα μπαλώματα προκύπτουν από την υπερβολική παραγωγή μελανίνης, η οποία μπορεί να προκληθεί από ακμή, βλάβη από τον ήλιο, ορμονικές διακυμάνσειςκαι τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης. 

υπερμελάγχρωση θεραπεία με κόκκινο φως

Οι πιο σκούροι τόνοι του δέρματος μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στην υπερμελάγχρωση, επειδή έχουν φυσικά περισσότερη χρωστική από τη μελανίνη, όπως και οι άνθρωποι που λαμβάνουν ορισμένα φάρμακα όπως τα από του στόματος αντισυλληπτικά. Τα καλά νέα? Υπάρχουν πολλοί ιατρικά υποστηριζόμενοι θεραπείες και θεραπείες που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του σκούρου χρωματισμού που προκαλείται από την υπερμελάγχρωση για όλους τους τόνους δέρματος. Τοπικές θεραπείες, όπως η υδροκινόνη (που φωτίζει το δέρμα), το χημικό πίλινγκ και εξειδικευμένες θεραπείες φωτός είναι αποτελεσματικές. Αλλά, όπως τα περισσότερα πράγματα, η πρόληψη είναι συνήθως το καλύτερο σχέδιο θεραπείας. Κουραστικός αντηλιακό Και η παραμονή μακριά από τον ήλιο είναι σοβαρά το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε τόσο για να αποτρέψετε όσο και να φωτίσετε τα παλιά σκοτεινά σημεία, καθώς το υπεριώδες φως τείνει να σκουρύνει την υπερμελάγχρωση.

Όταν η πρόληψη δεν είναι δυνατή, η θεραπεία με φως αρχίζει να χρησιμοποιείται πιο συχνά για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας, ορισμένες από αυτές τις θεραπείες μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικές από άλλες. Για πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος, τα λέιζερ μεγάλης δέσμης και το IPL μπορεί να είναι απαγορευμένα επειδή προκαλούν υπερβολικό τραύμα στο δέρμα και μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μόνιμες σκούρες κηλίδες ή μεταφλεγμονώδη μελάγχρωση. Ωστόσο, μεσαίου βάθους χημικά peeling, μικρορεύμα θεραπεία, ήπιος θεραπεία με κόκκινο φως, και ρετινοειδή είναι εκπληκτικές επιλογές για το ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων σε διάστημα 3-6 μηνών. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν πολιτισμικά ικανό δερματολόγο πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία που μπορεί να επηρεάσει τους φυσικούς τόνους του δέρματός σας.

υπερμελάγχρωση θεραπεία με κόκκινο φως

Έχει βρεθεί ότι περιλαμβάνει αποτελεσματική θεραπεία για μεσαίους τόνους δέρματος χημικά peeling και μικροδερμοαπόξεση, φωτοθεραπείακαι πολύ χαμηλή αντοχή θεραπεία με έντονο παλμικό φως (IPL). Λόγω της λιγότερης μελάγχρωσης και της διαδικασίας ανάπτυξης τεχνολογιών, οι πιο ανοιχτόχρωμοι τόνοι δέρματος μπορούν γενικά να χρησιμοποιήσουν όλα όσα αναφέρονται παραπάνω με ασφάλεια κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων υπερμελάγχρωσης. Όπως συμβαίνει με όλες τις θεραπείες ομορφιάς, είναι πιθανές παρενέργειες (κοκκινίλες, ερεθισμοί) γι' αυτό φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο και να κάνετε την έρευνά σας. 

Αν και η αυξημένη μελάγχρωση συνήθως δεν είναι επιβλαβής, μπορεί να χρειαστούν μήνες θεραπειών για να δείτε αποτελέσματα, επομένως η υπομονή είναι το κλειδί. Η υπερμελάγχρωση μπορεί επίσης, σπάνια, να είναι σύμπτωμα άλλης ιατρικής πάθησης, γι' αυτό να ελέγχετε πάντα με τον ιατρό σας πριν αποφασίσετε για ένα σχέδιο θεραπείας.

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave