θεραπεία με κόκκινο φως για τη ροδόχρου ακμήθεραπεία με κόκκινο φως για τη ροδόχρου ακμή

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη ροδόχρου ακμή

από τον Andres Jimenez | 12 Αυγούστου 2022
1 στους 5 ανθρώπους πάσχει από ροδόχρου ακμή, καθιστώντας την μια από τις πιο κοινές δερματικές παθήσεις στον κόσμο. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, φλεγμονή και συχνά, σπυράκια.
Λοιπόν, τι ακριβώς είναι η ροδόχρου ακμή; Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια πάθηση που προκαλεί ερυθρότητα και φλεγμονή του δέρματος. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σπυράκια και άλλες κηλίδες. Προσβάλλει συνήθως το πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει το λαιμό, το στήθος και την πλάτη.
Αν και μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες ηλικίας 30-50 ετών. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή την πάθηση, υπάρχουν θεραπείες διαθέσιμα που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων.
ροδόχρου ακμή
Εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα ή εάν γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από ροδόχρου ακμή, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είναι αυτή η πάθηση και πώς να τη διαχειριστείτε.
Σε αυτό το blog post, θα συζητήσουμε 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό. Θα εξηγήσουμε τι προκαλεί αυτή την πάθηση και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε.
Θα συζητήσουμε επίσης μερικά από τα κοινά συμπτώματα της ροδόχρου ακμής και θα δώσουμε συμβουλές για τη διαχείριση αυτής της πάθησης.

Η ροδόχρους ακμή μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πυροδοτήσουν τη ροδόχρου ακμή. Αυτοί οι παράγοντες ενεργοποίησης μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά ορισμένοι συνήθεις παράγοντες ενεργοποίησης περιλαμβάνουν:
  • Έκθεση στον ήλιο
  • Ζεστός καιρός
  • Ανεμος
  • Κρύος καιρός
  • Υγρασία
  • Ασκηση
  • Κατανάλωση Αλκοόλ
  • Πικάντικα Τρόφιμα
  • Στρες
θεραπεία με κόκκινο φως ροδόχρου ακμή
Αυτά τα ερεθίσματα μπορούν να προκαλέσουν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα, γεγονός που οδηγεί σε ερυθρότητα και φλεγμονή. Εάν πάσχετε από ροδόχρου ακμή, είναι σημαντικό να αποφύγετε αυτά τα ερεθίσματα όσο το δυνατόν περισσότερο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική προσέγγιση, αλλά και πάλι, δεν υπάρχει θεραπεία.
Όσον αφορά τη διαχείριση αυτής της πάθησης, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφύγετε τα ερεθίσματα και να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό.
Υπάρχουν διαθέσιμες διάφορες τοπικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής. Αυτά περιλαμβάνουν κρέμες, τζελ και λοσιόν που περιέχουν συστατικά όπως μετρονιδαζόλη, αζελαϊκό οξύ και ερυθρομυκίνη. Φωτοθεραπεία είναι ένα άλλο μη επεμβατικό φάρμακο για τη ροδόχρου ακμή.
Υπάρχουν επίσης από του στόματος φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία το. Μερικά είναι αντιβιοτικά όπως η τετρακυκλίνη, η δοξυκυκλίνη και η μινοκυκλίνη.
Εκτός από τα φάρμακα, υπάρχει μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στον έλεγχο των συμπτωμάτων της ροδόχρου ακμής.

Η Ροδόχρους Ακμή Μπορεί Να Επηρεάσει Τα Μάτια

Η ροδόχρους ακμή δεν είναι απλώς μια δερματική πάθηση. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τα μάτια. Αυτό είναι γνωστό ως οφθαλμική ροδόχρου ακμή.
Η οφθαλμική ροδόχρου ακμή μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από συμπτώματα, όπως:
  • Ξηρά, ερεθισμένα μάτια
  • Ευαισθησία στο φως
  • Θολή όραση
  • Ερυθρότητα και φλεγμονή των ματιών
Εάν πάσχετε από οφθαλμική ροδόχρου ακμή, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν οφθαλμίατρο. Μπορούν να συνταγογραφήσουν θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων.
Επιπλέον, εάν το έχετε, είναι σημαντικό να φροντίζετε ιδιαίτερα τα μάτια σας. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε τεχνητά δάκρυα και να περιορίζετε την έκθεσή σας στο ηλιακό φως και σε άλλα έντονα φώτα.

Η Γενετική Και Το Περιβάλλον Παίζουν Σημαντικό Ρόλο Στη Ροδόχρου Ακμή

Αν και η ακριβής αιτία της είναι άγνωστη, πιστεύεται ότι είναι ένας συνδυασμός γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.
καλύτερη θεραπεία με κόκκινο φως ροδόχρου ακμή
Πολλά συγκεκριμένα γονίδια που έχουν συνδεθεί με αυτήν την πάθηση. Και αν έχετε αυτά τα γονίδια, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε ροδόχρου ακμή.
Ωστόσο, ακόμα κι αν έχετε τα γονίδια για αυτή την πάθηση, δεν σημαίνει ότι θα την πάθετε σίγουρα. Υπάρχουν πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της πάθησης.
Μερικοί από αυτούς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες περιλαμβάνουν την έκθεση στον ήλιο, τον ζεστό καιρό, τον άνεμο, τον κρύο καιρό και την υγρασία.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό και ότι αυτό που μπορεί να το πυροδοτήσει σε ένα άτομο μπορεί να μην το πυροδοτήσει σε άλλο.
Εάν έχετε ροδόχρου ακμή ή εάν διατρέχετε κίνδυνο να αναπτύξετε αυτήν την πάθηση, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να την αποτρέψετε.

Μπορείτε Να Λάβετε Μέτρα Για Την Πρόληψη Της Ροδόχρου Ακμής

Εάν διατρέχετε κίνδυνο να αναπτύξετε αυτήν την κατάσταση, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να την αποτρέψετε. Το να φοράτε αντηλιακό και να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.
Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τον ζεστό καιρό, τις συνθήκες ανέμου και τον κρύο καιρό. Αυτές οι συνθήκες μπορεί να το πυροδοτήσουν.
Εκτός από την αποφυγή των σκανδαλισμών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της ξήρανσης και του ερεθισμού που μπορεί να προκαλέσει ξέσπασμα.
Το άγχος μπορεί επίσης να το πυροδοτήσει. Επομένως, είναι σημαντικό να διαχειρίζεστε τα επίπεδα άγχους σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας τακτική άσκηση και εξασκώντας τεχνικές χαλάρωσης.

Μπορεί να είναι μια απογοητευτική κατάσταση

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη ροδόχρου ακμή. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν σχήματα και συσκευές στο σπίτι που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των σημείων και συμπτωμάτων.
Δυστυχώς, μπορεί να είναι μια πολύ απογοητευτική κατάσταση. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τις σωστές θεραπείες και να αποφύγετε τους ερεθισμούς.
Όμως, με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχείριση, οι περισσότεροι άνθρωποι με αυτή την πάθηση είναι σε θέση να ελέγξουν τα συμπτώματά τους και να ζήσουν φυσιολογική, υγιή ζωή.
Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να το έχετε, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση της πάθησης και στην ανάπτυξη ενός σχεδίου θεραπείας.
Η ροδόχρους ακμή είναι μια προοδευτική περίπτωση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτό, αλλά υπάρχουν λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave

Σχετικά Άρθρα

θεραπεία με κόκκινο φως για τη ροδόχρου ακμή

Rosacea, εξηγείται

από τον Andres Jimenez | 10 Σεπτεμβρίου 2022
φωτοθεραπεία για ροδόχρου ακμή

Φως θεραπεία για ροδόχρου ακμή

από τον Andres Jimenez | 26 Αυγούστου 2022