θεραπεία με κόκκινο φως για τη ροδόχρου ακμήθεραπεία με κόκκινο φως για τη ροδόχρου ακμή

Ποια προϊόντα περιποίησης είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να βοηθήσουν τις ανησυχίες του δέρματός σας; Πάρτε το δικό μας Κουίζ 1 λεπτού για το δέρμα

Rosacea, εξηγείται

από τον Andres Jimenez | 10 Σεπτεμβρίου 2022
Η ροδόχρους ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει περίπου 16 εκατομμύρια Αμερικανούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες. Τα κακά νέα είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία. Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ελεγχθεί.
Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε τι είναι η ροδόχρου ακμή, τι την προκαλεί και πώς να την αντιμετωπίσουμε. Θα απαντήσουμε επίσης σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις. Αν λοιπόν σας απασχολεί το κόκκινο πρόσωπό σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Τι είναι η ροδόχρους ακμή;

Είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος που επηρεάζει συχνότερα το πρόσωπο. Τα βασικά σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα, έξαψη και ορατά αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εξογκώματα και σπυράκια, καθώς και αίσθημα καύσου, τσούξιμο και φαγούρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στα μάτια, όπως ξηρότητα, ερυθρότητα και ερεθισμό. Αυτή η ασθένεια είναι μια προοδευτική κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου εάν δεν αντιμετωπιστεί.
θεραπεία με κόκκινο φως για τη ροδόχρου ακμή

Τι προκαλεί τη ροδόχρου ακμή;

Η ακριβής αιτία είναι άγνωστη, αλλά υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πάθησης. Αυτά περιλαμβάνουν:
  • Γενετικοί παράγοντες
  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες
  • Επιλογές τρόπου ζωής.

Γενετικοί παράγοντες που προκαλούν ροδόχρου ακμή

Η ροδόχρους ακμή είναι πιο συχνή σε άτομα που έχουν ορισμένους γενετικούς παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:
  • Ανοιχτό δέρμα
  • Ένα οικογενειακό ιστορικό ροδόχρου ακμής
  • Κελτική ή Σκανδιναβική καταγωγή
Εάν έχετε αυτήν την πάθηση, είναι πιθανό να έχετε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους γενετικούς παράγοντες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν θα εμφανίσουν αυτή την πάθηση όλοι με αυτούς τους παράγοντες.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες που προκαλούν ροδόχρου ακμή

Πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ροδόχρου ακμή. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:
  • Έκθεση στο ηλιακό φως ή άλλες πηγές υπεριώδους (UV) φωτός
  • Ζεστός ή κρύος καιρός
  • Ανεμος
  • Υγρασία
  • Συναισθηματικό στρες
Προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά τα ερεθίσματα αν μπορείτε και φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και προστατευτικό ρουχισμό όταν εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία.

Επιλογές τρόπου ζωής που προκαλούν ροδόχρου ακμή

θεραπεία με κόκκινο φως για τη ροδόχρου ακμή

Η ροδόχρους ακμή μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, ορισμένοι από τους οποίους είναι επιλογές τρόπου ζωής. Αυτά περιλαμβάνουν:
  • Πινοντας αλκοολ
  • Τρώγοντας ορισμένα τρόφιμα
  • Κάπνισμα τσιγάρων
  • Χρήση ορισμένων προϊόντων περιποίησης δέρματος
Η λήψη των σωστών επιλογών τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της επιδείνωσης της ροδόχρου ακμής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη ροδόχρου ακμή

Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή την ασθένεια, αλλά υπάρχουν αρκετές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της πάθησης. Αυτά περιλαμβάνουν:

Τοπικά φάρμακα για τη ροδόχρου ακμή

Τα τοπικά φάρμακα είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την κατάστασή τους. Τα δημοφιλή θέματα περιλαμβάνουν:
  • Μετρονιδαζόλη
  • Βριμονιδίνη

Φάρμακα από το στόμα για τη ροδόχρου ακμή

Υπάρχουν πολλά από του στόματος φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία. Αυτά περιλαμβάνουν:
  • Αντιβιοτικά
  • Ισοτρετινοΐνη

Χρήση φωτοθεραπείας για τη θεραπεία της ροδόχρου ακμής

καλύτερη θεραπεία με κόκκινο φως για τη ροδόχρου ακμή
Αυτές οι θεραπείες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας, της έξαψης και των ορατών αιμοφόρων αγγείων που σχετίζονται με τη ροδόχρου ακμή. Υπάρχουν δύο τύποι φωτοθεραπείας που χρησιμοποιούνται συνήθως:
  1. Θεραπεία με έντονο παλμικό φως - χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φωτός για να στοχεύσει την ερυθρότητα και τα ορατά αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα.
  2. Θεραπεία με λέιζερ - χρησιμοποιεί μια εστιασμένη δέσμη φωτός για να στοχεύσει την ερυθρότητα και τα ορατά αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα.
Τόσο λέιζερ όσο και θεραπείες φωτός είναι αποτελεσματικές θεραπείες, αλλά έχουν κάποιες παρενέργειες. Αυτές οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν προσωρινή ερυθρότητα, οίδημα και μώλωπες της περιοχής που θεραπεύεται. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες αυτών των θεραπειών προτού υποβληθείτε σε αυτές.
Η ροδόχρους ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να είναι μια πολύ απογοητευτική κατάσταση για να την αντιμετωπίσετε, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματός σας. Εάν νομίζετε ότι μπορεί να το έχετε, μιλήστε με το γιατρό σας για τις καλύτερες θεραπευτικές επιλογές για εσάς.

Είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε το δέρμα σας με το Solawave; Αποκτήστε την εξατομικευμένη ρουτίνα σας

Μεταμορφώστε το δέρμα σας με το Solawave

Σχετικά Άρθρα

φωτοθεραπεία για ροδόχρου ακμή

Φως θεραπεία για ροδόχρου ακμή

από τον Andres Jimenez | 26 Αυγούστου 2022